nedeľa 2. júna 2013

Prefíkaný plán Bostonu na hviezdy Penguins: Rozdeliť Cháru!

Boston má plán ako eliminovať hviezdnu dvojicu Crosby - Malkin. Do neho je samozrejme zakomponovaný aj slovenský kapitán medvedej svorky, Zdeno Chára, ktorý má v play-ff priemerný čas na ľade 29 minút a 13 sekúnd.
Prefíkaný plán Bostonu na hviezdy Penguins: Rozdeliť Cháru!
Jedným z najlepších spôsobov ako vygumovať hviezdy Pittsburghu ako sú Sidney Crosby, Jevgenij Malkin, Jarome Iginla, James Neal, Chris Kunitz, Pascal Dupuis, či Kris Letang, je mať puk pod dohľadom, na čo bude dbať aj slovenský kapitán a obrancu Bostonu,Zdeno Chára. Vyše dvojmetrový rešpektovaný vodca tímu sa pred úvodným súbojom v Pittsburghu o svojom súperovi nechal počuť nasledovne.
„Disponujú veľkou ofenzívou, majú veľa zručností. My musíme byť opatrní predovšetkým ohľadom toho, čo predvedieme v istých momentoch. Nechceme im poskytnúť zbytočne veľa príležitostí, aby prebudili svoj útok,“ povedal Chára pre patriotledger.com.
Boston Bruins je jedným z tímov, ktoré sa v kľúčových momentoch neobávajú „mišmašu“ ohľadom netradičných obranných dvojíc, či útočných formácií. Systém je dôverne známy všetkým hráčom Bostonu.
„Používame rôzne obranné dvojice, rôznych ľudí v rôznych situáciách. Zvyknete si na to dokonca aj vtedy, keď na to nie ste zvyknutí, pretože inú možnosť nemáte,“povedal Zdeno Chára a na záver dodal: „Bude to pre nás nepochybne výzva. A veľká motivácia.“

Zdeno Chára v play-off 2012/2013 odohral dvanásť zápasov, v ktorých nazbieral spolu 11 bodov (2+9). Boston si v prvom súboji série s Pittsburghom bude musieť poradiť bez obrancu Andrewa Ferenca. Tridsaťštyri-ročnému Kanaďanovi neoddoborili štart tímoví lekári pre nešpecifikované zranenie. Ference spolu s ďalším zraneným obrancom Wadom Redenom vynechali celú časť druhého kola play-off. Podľa všetkého tak opäť dostanú šancu mladíci Matt Bartkowski a Torey Krug.

Podľa vyjadrení generálneho manažéra Bostonu, Petra Chiarelliho pre rannú športovú šou bostonského rádia 98.5 The Sports Hub’s bude Boston  kvôli hviezdnej dvojke súpera Crosby - Malkin musieť upraviť povinnosti na modrej a podľa všetkého rozdelí obrannú dvojicu Zdeno Chára a Dennis Seidenberg. Platiť by to malo najmä na tripe.

„Je to jedinečné v tom, že ide o dvoch najlepších hráčov na svete, ktorí spolu hrajú v jednom tíme,“ povedal Chiarelli ohľadom Malkina s Crosbym a dodal: „Myslím, že máme štyri formácie, ktoré dokážu pohodlne brániť každú z formácii súpera. Videli ste ako Claude (Julien - tréner Bostonu) doma sem tam poslal na Nashovu formáciu (séria s NY Rangers) našu štvrtú lajnu a viedli si skvele. Máme tím, ktorý v takýchto zápasoch dokáže skvele brániť. Podľa všetkého uvidíte Cháru so Seidenbergom občas spolu a občas - skôr na ľade súpera, budú hrať oddelene.“

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára