utorok 4. júna 2013

Zdeno Chára: Crosby býva z dobrého bránenia frustrovaný


Formu vygradoval v pravý čas. Kapitán Bostonu vyčnieva v play off nielen svojou výškou, ale aj skvelými výkonmi.
Jeden z najlepších hokejových obrancov na svete Zdeno Chára (36) je v bojoch o Stanleyho pohár lídrom Bostonu Bruins nielen v defenzíve, ale výrazne mu pomáha aj v útoku. V trinástich zápasoch nazbieral už 11 bodov (2+9)! „Stále však v prvom rade myslím na obranu,“ povedal v rozhovore pred druhým zápasom finálovej série Východnej konferencie NHL v Pittsburghu (hral sa v noci) kapitán Bostonu, ktorý sa v prvom zápase dostal do konfliktu so Sidneym Crosbym.
V bojoch o Stanleyho pohár máte výborné čísla v produktivite. Čomu to pripisujete?
- Ani neviem. Jednoducho sa niekedy darí viac, inokedy zase menej. V základnej časti sme celkovo nedávali až tak veľa gólov a nikto z nás v produktivite nevyčnieval. V play off si to možno vynahrádzame vrátane mňa. Dostávam sa do šancí, vytváram si dobré pozície. Môj hlavný cieľ však zostáva stále hrať zodpovedne v obrane a snažiť sa urobiť kvalitnú robotu proti päťkám, na ktoré ma tréner nasadí. Rád však podporím aj útok...
Sezóna pomaly vrcholí. Zdravotne ste v poriadku?
- Cítim sa dobre a problémy našťastie nemám. Dúfam, že to tak aj zostane. Dobre nám v tomto smere padla aj dlhšia zápasová pauza pred sériou proti Pittsburghu.
Crosby býva z dobrého bránenia frustrovaný.
Crosby býva z dobrého bránenia frustrovaný.Autor: acs
Ako ste sa pripravovali na súboje so Sidneym Crosbym, ktorý je známy aj tým, že niekedy reaguje nečisto?
- Je to vynikajúci hráč. Pittsburgh má však viac individualít a celkovo veľmi silný tím. Som pripravený na každého a záleží už len na trénerovi, či ma postaví na Malkina, Crosbyho či niekoho iného. Samozrejme, že nikto nemá rád, keď ho súper naráža, dobre bráni a na Crosbym je potom niekedy vidieť frustráciu. Ja sa však sústredím len na svoju hru, na ostatné veci sú tam rozhodcovia.
Čo bude základom úspechu, aby ste sériu s Pittsburghom doviedli do víťazného konca?
- Musíme hrať fyzický a rýchly hokej, vyhrávať súboje pri mantineloch a mať čo najviac hráčov pred ich brankárom. Verím nášmu tímu, aj keď to budeme mať ťažké. Vieme, že v oboch konferenciách hrajú v podstate už len najväčší favoriti, ktorých tipovali odborníci aj pred sezónou. Ide o posledných štyroch víťazov Stanleyho pohára, ktorí majú množstvo skúseností, takže o to viac to je zaujímavé.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára