pondelok 27. mája 2013

O bostonskom postupe rozhodli pešiaci.



Zatiaľ čo Západ na svojich finalistov stále čaká, na Východe je po víkende všetko jasné - vo finále konferencie sa stretnú Pittsburgh Penguins a Boston Bruins. Pittsburgh už v piatok zdolal tímOttawa Senators 6:2 a sériu ovládol v pomere 4:1 na zápasy. Boston sa k nemu pridal v sobotu, keď doma otočil duel s New York Rangers a víťazstvom 3:1 zakončil súboj rovnakým víťazným pomerom.
Východ: Bostonskými hrdinami boli pešiaci
Zatiaľ čo Penguins boli proti Ottawě väčšinou považovaní za jasného favorita (preview série TU), taký hladký postup Bruins cez bojovných, obetavých a dobre brániacich Rangers so skvelým gólmanom čakal málokto.A málokto tiež čakal, že k hlavným hrdinom série bude patriť Torey Krug. Nedraftovaný dvadsaťdvaročný obranca bol povolaný len pár dní pred štartom druhého kola play off, pretože Bostonu chýbala trojica zranených bekov (Dennis SeidenbergAndrew Ference a Wade Redden). A mladík z Michiganu skúsených veteránov nielen nahradil, ale v mnohom ich aj predčil."Bol ich lídrom," chválil ho aj John Tortorella, kouč Rangers. Krug vyvádzal na ľade ako jeho "takmermenovec" Freddy Kruger v horore Nočná mora z Elm Street. Rovnako ako on sa stal sériovým zabijakom. Newyorčanom strelil v piatich zápasoch štyri góly (z toho tri v presilovke), vrátane dôležitých prvých gólov v zápasoch. Bostonský ofenzívny motor plný našliapaných trysiek typu Davida Krejčího alebo Jaromíra Jágra štartoval práve tento neznámy mladík."Cítim sa výborne, hrám so sebavedomím. Čím viac ma tréneri posielajú na ľad, tým lepšie sa mi hrá. Keď k vám prichádzajú spoluhráči a potľapkávajú vás po chrbte, je to nádherný pocit," rozprával novinárom šťastný obranca.Krug bol stelesnením faktu, prečo Bruins porazili súpera natoľko jednoznačne - mali lepších "pešiakov". Ohromným príspevkom k úspechu bol okrem spomínaného beka aj štvrtý útok. Zatiaľ čo Tortorella si s tým svojim nevedel rady a nakoniec posadil jeho slávneho člena Brada Richardsa na tribúnu, bostonský kouč Claude Julien neprestával pravidelne nasadzovať trojicu Gregory Campbell,Daniel PailleShawn Thornton. Tá totiž patrila k najlepším lajnám v celé sérii.Brániaci útok nastrieľal v sérii celkovo štyri góly (viac než prvé dve trojky dohromady), pričom Campbell sa zaradil medzi najlepších strelcov mužstva v play off."Sme tím, ktorý sa môže spoľahnúť na všetkých. To, že hrajú vo štvrtej lajne, neznamená, že by nemohli dávať góly," okomentoval Milan Lucic, elitné krídlo Bruins.
Ďalším dôvodom postupu je: 1. Tuukka Rask, gólman, ktorý sa svojmu skvelému náprotivku Henrikovi Lundqvistovi dokázal vyrovnať a s fínskou rozvahou dodával pokoj spoluhráčom pred sebou. 2. Zdeno Chára, pevný ako skala, o ktorú sa bezradní nájazdníci súpera rozbíjajú so železnou pravidelnosťou. 3. Kouč Julien, ktorý zbytočne nezmätkoval, nemiešal zostavou, pretože neochvejne veril zabehanému systému, nespornej kvalite a zohratosti svojich hokejistov.V Julienovom podaní je Boston pokojnou silou, ktorá od začiatku play off postupne rastie. Hviezdni Penguins tak majú pred konferenčným finále o čom premýšľať - na takého silného súpera zatiaľ v play off ešte nenarazili.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára