nedeľa 19. mája 2013

Rangers a Bruins budú vyrovnaní

BOSTON BRUINS
NO. 4
NEW YORK RANGERS
NO. 6
Najväčšie hviezdy: Zdeno CháraJaromir Jagr, David Krejčí - Henrik LundqvistRick NashBrad Richards
Najproduktívnejší hráči: Derick Brassard 9 bodov (2+7) - David Krejčí 13 bodov (5+8)
Slováci v sérii: Zdeno Chára - nikto
Tip NHL.com/cz: 4:3 na zápasy
Začiatkom 70. rokov patrili medzi najväčších rivalov v NHL. New York Rangers a Boston Bruins sa vtedy v play off stretli trikrát počas štyroch rokov. Potom však k tomu ďalších 40 rokov nedošlo! Séria tradičných tímov NHL sa bude hrať prvý krát od roku 1973. Obe mužstvá sa tento rok dostali do druhého kola po výhrach v siedmich zápasoch a o čo unavenejšie sú teraz fyzicky, o to silnejšie budú psychicky.
Oba celky sa môžu oprieť o skvelých brankárov. Bostonský Tuukka Rask patrí do špičky NHL a v sérii s Toronto Maple Leafs to potvrdil. Na druhej strane však stojí ešte ťažší kaliber - skúsený, pokojný a sebavedomý Lundqvist je možno vôbec najlepším hráčom doterajšieho priebehu play off.
Rangers naopak chýba taká osobnosť v obrane, akou je bostonský Zdeno Chára. Slovenský obor bol dominantným mužom série s Torontom a play off hrá v podobnej forme, ako keď pred dvomi rokmi doviedol Bruins ku Stanley Cupu. Aj ostatní obrancovia hrajú veľmi dobre a spolu s Chárom tvoria možno vôbec najlepšiu obranu medzi osmičkou semifinalistov konferencií.
Aj Rangers však majú na poste obrancov celý rad kvalitných borcov. V play off navyše praktikujú obetavý defenzívny hokej a v blokovaní striel patria k najlepším.
Boston má však miernu výhodu v ofenzíve. Kým Newyorčania márne čakajú na väčší bodový prínos najväčších hviezd: Rick Nash nazbieral v siedmich zápasoch prvého kola len dve asistencie, Ryan Callahan tri body (1+2) a Brad Richards (1+0) sa dokonca presťahoval až do štvrtého útoku. Ofenzívu tak ťahajú hlavne mladíci (Mats Zucarello, Carl Hagelin) alebo hráči, ktorých klub získal pred uzávierkou prestupov (Derick Brassard).
Bostonskí dravci v útoku žiaria. David Krejčí vedie bodovanie celého play off, jeho lajna s Milanom Lucicom a Nathanom Hortonom je zohratá ako žiadna iná. V posledných zápasoch sa navyše rozbehol Patrice Bergeron a hrozbou pre Rangers je určite ak ich bývalá hviezda Jaromír Jágr, ktorý pendluje medzi druhým a tretím útokom.
Keď to zhrnieme, New York má lepšieho brankára a kompaktnejšiu obranu, Boston lepšieho lídra a útok. Táto séria sa ťažko tipuje. A bude určite veľmi dlhá...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára