štvrtok 26. apríla 2012

Zdeno Chára nebude chýbať v nominácii na Norrisovu trofej


Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára by nemal chýbať medzi trojicou nominovaných na prestížnu Norrisovu trofej. Tvrdí to, odvolávajúc sa na zdroj z prostredia ligového vedenia, Boston Herald iba niekoľko hodín pred oficiálnym oznámením najlepšieho tria zadákov v sezóne 2011/12.
Zdeno Chára nebude chýbať v nominácii na Norrisovu trofej
I keď zdroj nechcel prezradiť mená ďalších dvoch finalistov, ktorí sa umiestnili v hlasovaní novinárov, píšucich o NHL, najvyššie, denník tipuje Erika Karlssona z Ottawy a Shea Webera z Nashvilleu.
    
Tridsaťpäťročný Chára má za sebou jednu z najlepších základných častí v kariére. S 52 (12+40) kanadskými bodmi si stanovil nové kariérne maximum v produktivite a jeho 33 plusových bodov v tabuľke pravdy je vyrovnaním najvyššej jeho "produkcie". Kým v minulom roku to stačilo na trofej v tomto ukazovateli, tento rok mu prvenstvo vyfúkol jeho spoluhráč Patrice Bergeron s 36 pluskami.
   
Chára by bol v nominácii na Norrisa po piaty raz (po rokoch 2004, 2008, 2009, 2011), pričom v roku 2009 trofej aj získal. Škvrnou na vydarenej sezóne bude však pre Cháru vypadnutie Bostonu hneď v 1. kole play off. Bruins nestačili na Washington, ktorému podľahli v dramatickej sérii 3:4 na zápasy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára