štvrtok 26. apríla 2012

Washington vyradil obhajcov z Bostonu, Chára je voľný pre MS!


Video: Washington vyradil obhajcov z Bostonu, Chára je voľný pre MS!

 

Hokejisti Bostonu už neobhája prestížnu trofej - Stanleyho pohár, kapitán Bruins Zdeno Chára by tak mohol byť k dispozícii slovenskej reprezentácii na blížiacich sa majstrovstvách sveta vo Fínsku a Švédsku.

Boston - Washington 1:2 po predĺžení (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Góly: 35. Seguin (Boychuk, Ference) - 12. Hendricks (J. Carlson, Chimera), 63. Ward (Knuble) 
konečný stav série: 3:4ďalej postúpil Washington

V jedinom stredajšom zápase play-off zámorskej NHL "medvede" podľahli v rozhodujúcom siedmom dueli štvrťfinále Východnej konferencie na domácom ľade Washingtonu 1:2 po predĺžení a v sérii hranej na štyri víťazstvá prehrali 3:4 na zápasy. "Bola to veľmi tesná a vyrovnaná séria. Nemali by sme byť sklamaní z našich výkonov, naozaj nám chýbalo len málo," povedal po stretnutí pre AP Zdeno Chára.

Hrdinom súboja sa stal Joel Ward, ktorý v tretej minúte predĺženia (celkovo v 63. min) stanovil výsledok a posunul Capitals do ďalších bojov. Ward sa dostal do prečíslenia s Mikom Knublom, ktorý zblokoval nahodenie Dennisa Seidenberga. Striedajúci hráči Bostonu sa už nestačili sformovať, Knublou strelu brankár Tim Thomas vyrazil iba pred Warda, ktorý poslal puk do siete. 

"V play-off nikdy neviete, kto môže rozhodnúť zápas. Mike Knuble skvele zblokoval súperov pokus a vyrazili sme dopredu. Ward išiel s ním a napokon sme sa mohli radovať. Máme za sebou skvelý zápas a výbornú sériu. Ukázali sme skvelý charakter. Bez srdca by sme tieto duely nezvládli," tešil sa po stretnutí tréner Capitals Dale Hunter.

V riadnom hracom čase viedol tiež Washington zásluhou Matta Hendricksa v 12. min, za Boston vyrovnal v 35. min Tyler Seguin. Spomenutý 35-ročný skúsený slovenský obranca v domácom drese Chára bol tradične najvyťaženejším hráčom v stretnutí - odohral 27:12 min a na bránku súpera vyslal tri strely.

Obhajca Stanleyho pohára vypadol hneď v prvom kole druhý rok po sebe. Vlani sa to prihodilo Chicagu. Od roku 1998, keď to dokázal Detroit, sa žiadnemu klubu nepodarilo obhájiť titul z predchádzajúcej sezóny. Séria medzi Bostonom a Washingtonom bola veľmi tesná, prvýkrát v histórii NHL rozhodol všetkých sedem duelov jeden gól, štyrikrát padla definitíva až v predĺžení a v ďalších dvoch v posledných dvoch minútach riadneho hracieho času. 

"Som v šoku. Naozaj som veril, že dnes vyhráme. Bol som presvedčený, že naša cesta sa neskončí," povedal brankár Bruins Tim Thomas.

Washington si na svojho súpera v konferenčnom semifinále ešte musí počkať, keďže vo štvrtok sú na programe ďalšie dva siedme zápasy. Oporou Capitals bol brankár Braden Holtby, ktorý mal 31 úspešných zákrokov a skvele nahradil dvojicu zranených prvých brankárov Tomáša Vokouna a Michala Neuvirtha.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára