nedeľa 22. apríla 2012


Boston si v treťom zápase vzájomnej série poradil s Tampou 2:0.

Prvou hviezdou zápasu sa stal gólman Bostonu Tim Thomas, ktorý z 31 striel na bránu "Bruins" neinkasoval a zaznamenal shutout. Druhou hviezdou sa stal David Krejči (1+0) a treťou Patrice Bergeron (0+0). Kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral na ľade viac ako 28 minút a súperov preveril 4 "hitmi". Gólman Dwayne Roloson čelil 25 strelám a inkasoval 2 góly.
"Tak, to bolo niečo viac ako bežný zápas. Cítil som sa ako počas väčšiny duelov, ktoré sme odohrali počas sezóny. Bol to hokej aký hrá Boston Bruins," nechal sa počuť pre nhl.com autor 31 úspešných zákrokov , ktorý zaznamenal aj svoj prvý shutout v play-off Tim Thomas.

Bostonu k triumfu výrazne pomohol aj prvý gól - v predchádzajúcich dvoch zápasoch série skórovali ako prví hráči Tampy. Autorom gólu zo 69.sekundy zápasu bol David Krejči a práve ten umožnil Bostonu diktovať tempo zápasu: "Mali sme jednogólový náskok počas väčšiny zápasu. Pokúsili sme sa zamerať na danú časť a počkať si na šance," komentoval priebeh zápasu Zdeno Chára.

Autor úvodného gólu Krejči si nevedel vynachváliť prihrávku od Milana Lučiča: "Bola to skvelá prihrávka. Nemám ani tušenie, ako ma mohol vidieť." 

Do zostavy Bostonu sa vrátil aj Patrice Bergeron. Daná správa potešila predovśetkým kouča "Bruins" Clauda Juliena:"Som naozaj rád, že Patrice nastúpil. Je pre náš klub veľkým prínosom na vhadzovaniach i na oboch koncoch ľadovej plochy." 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára