streda 17. apríla 2013

Zdeno Chára vyzýva spoluhráčov: „Potešme Boston aspoň na ľade“

Necelých 24 hodín po tragických udalostiach na Bostonskom maratóne sa hokejisti tímu NHL Boston Bruins zišli vo svojom prípravnom centre Ristuccia Arena.




Približne hodinu trvajúci tréning sprevádzala ťaživá atmosféra, ešte predtým si ale kapitán "medveďov" Zdeno Chára zavolal hráčov a spolu diskutovali o spôsobe ako pomôcť nešťastím poznačenému mestu.
"Všetci vieme, že to bol veľmi smutný deň. Teraz si ale jednoducho musíme navzájom pomôcť a aj v týchto ťažkých časoch chceme priniesť ľuďom trochu radosti. Našou hrou a výkonmi môžeme ukázať mestu podporu," povedal po tréningu Chára s tým, že diskusia v rámci tímu o reakcii na bombové útoky zatiaľ zostane internou záležitosťou kabíny.
Chára označil pondelňajšie udalosti v cieli maratónskeho sviatku za "strašné" a priznal, že po nich zostal v šoku. Rovnako tak i jeho spoluhráči a kouč Claude Julien. "Boston je pre mňa osobne i pre moju rodinu mestom, ktoré sme si zamilovali. Takže keď sa stane niečo takéto, bez debaty vás to ovplyvní ako človeka a rovnako aj nás všetkých ako tím," vysvetlil pre portál ESPN tréner Bruins.
Pondelňajší duel Bostonu proti Ottawe hneď po výbuchoch, pri ktorých zahynuli traja ľudia, zrušili a preložili na 28. apríla. V stredu už ale "medvede" v domácej aréne TD Garden proti Buffalu nastúpia a bude to prvá veľká športová udalosť v meste od tragédie. "Mesto nás informovalo, že nevidí dôvod na odloženie ďalšieho zápasu. Samozrejme, duel budú sprevádzať prísne bezpečnostné opatrenia na štadióne i v jeho okolí," informoval prezident Bruins Cam Neely.
Bostonu zostáva do skončenia základnej časti skráteného ročníka odohrať ešte sedem zápasov, po pondelňajšom zákernom ataku na obyvateľov ale nebude ľahké koncentrovať sa na náročné vyvrcholenie dlhodobej časti. "Napriek všetkému musíme, nič iné nám nezostáva. Naše myšlienky a modlitby budú stále smerovať k obetiam útokov, ale v istom momente sa budeme musieť sústrediť na to, čo treba robiť. Ak nič iné, tak ukázať ľuďom, že hrdo reprezentujeme toto mesto," dodal kouč Julien.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára