streda 3. apríla 2013

Kapitán Zdeno Chára zložil poctu „parťákovi“ Jágrovi


 Pittsburgh Penguins „vyfúkol“ počas prestupového obdobia Bostonu Jaroma Iginlu, no „Bruins“ počas trejdu ulovili každopádne ešte o niečo väčšiu rybu. K „medveďom“ prichádza nestarnúci Jaromír Jágr!
Po oficiálnom oznámení prestupu českej hviezdy informoval o  ďalších plánoch s Jágrom generálny manažér Bostonu, Peter Chiarelli.
„Chce víťaziť. Jeho hra je stále nesmierne silná. Bol na čele gólovej štatistiky v Bostone. Som presvedčený, že Jaromír prijme akúkoľvek úlohu a je si vedomý, že prichádza do silného tímu a pomôže nám. Za všetko hovorí jeho kariéra. Je to silný hráč, ktorý dokáže chrániť puk dobre a spoľahlivo v súlade s našim herným štýlom. Je to skutočne skvelý hráč. Viem, že má 41 rokov, no bol to jeden z najlepších hráčov Dallasu a pred rokom bol jedným z najlepších hráčov Philadelphie. Je prínosom do našej ofenzívy,“ povedal Chiarelli pre espn.com.
Jaromír Jágr by podľa všetkého mohol pomôcť Bostonu najmä pri presilovkách. Český veterán v aktuálnej sezóne zavesil práve pri presilovkách 6 gólov.
„Uvidíme do ktorej formácie zapadne. Očividne potrebujeme vylepšiť tretiu lajnu, no má na viac. Povedal som Jaromírovi, že sme hrdí na štyri silné formácie a on je dôležitou časťou, no nie len časťou na úspech. Takže by mohol byť v tretej lajne. Boli časy, keď naša štvrtá formácia bola treťou a naopak,“ dodal Chiarelli.

Reakcie hráčov Bostonu:

Dávid Krejči (bruins.nhl.com): „Áno. Teším sa na jeho príchod. Je to hráč veľkého mena, najmä doma v Česku. Nikdy by som nepovedal, že budem mať možnosť zahrať si s ním v inom tíme ako je reprezentácia, je to úžasné, nesmierne sa na to teším.“
Zdeno Chára (courant.com): „Skúsenosti, ktoré má, ako aj to, čím si prešiel na rôznych úrovniach ako sú majstrovstvá sveta, olympiády, svetové poháre a podobne, je veľmi cenné pri prítomnosti takého hráča a človeka.“
Tyler Seguin (bruins.nhl.com): „Je to poriadné vzrušujúce. Viem, že vstúpil do ligy niekoľko rokov predtým, než som sa narodil (úsmev). Vypovedá to o jeho skúsenostiach. Budem ho pozorne sledovať.“

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára