utorok 2. októbra 2012

„Medveď“ Zdeno Chára posilní HC Lev Praha!

„Medveď“ Zdeno Chára posilní HC Lev Praha!
Zdeno Chára prichádza do Európy a zakotví v Čechách. Najvyšší hráč zámorskej hokejovej NHL prichádza do ruskej KHL a posilní HC Lev Praha. Informuje o tom portál www.isport.cz.
Podľa českých médií je celý transfer už uzavretý a Zdeno Chára zrejme nastúpi s "levom" na drese už v sobotu v O2 Aréne proti SKA Petrohrad. Hviezda Bostonu Bruins by mala do Prahy doraziť už zajtra.

HC Lev Praha si vo svojej "kvázi premiérovej" sezóne v KHL počína veľmi dobre. Po 12-tich odohraných zápasoch momentálne s 23 bodmi vedie Západnú konferenciu pred Lokomotivom Jaroslavľ, celkovo patrí k najlepším v súťaži.

"Lev" zbrojí čo to dá. Z NHL už prišli dvaja českí útočníci Jakub Voráček (Philadelphia) a Jiří Hudler (Calgary). Okrem nich v mužstve pôsobí aj niekoľko ďalších hráčov so skúsenosťami zo zámorskej profiligy, napr. Erik Christensen, Nathan Oystrick, Alexandre Picard a viacero českých či slovenských borcov.

Kapitán Bostonu či slovenskej reprezentácie bude deviatym Slovákom v tíme. HC Lev už zamestnáva Marcela Hossu, Ľuboša Bartečka, Juraja Mikúša i Juraja Mikuša, Lukáša Cingela, Michala Sersena, Tomáša Surového a brankára Marcela Melicherčíka. Chára bez pochýb bude najväčšou hviezdou pražského tímu a počas výluky sa zaradí aj medzi najväčšie hviezdy pôsobiace v ruskej KHL.

Slovenský účastník v Kontinentálnej hokejovej lige Slovan Bratislava sa s HC Lev stretne najbližšie 3. novembra v Prahe a potom 8. decembra doma v Bratislave.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára