sobota 13. októbra 2012

Zdeno Chára si otvoril gólový účet v KHL!

Zdeno Chára si otvoril gólový účet v KHL!

Pražský klub HC Lev prehral na ľade AK Bars Kazaň 2:4. Skóre duelu otvoril v 14. min slovenský reprezentačný obranca Zdeno Chára, pri jeho presnom zásahu si pripísal asistenciu jeho krajan Juraj Mikúš. Domáci o svojom triumfe rozhodli dvomi gólmi Abdulina a Kornejeva v poslednej minúte tretej tretiny.
AK Bars Kazaň - Lev Praha 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
Góly: 26. Pesonen, 34. Kapanen, 60. Kornejev, 60. Abdulin - 14. CHÁRA (MIKÚŠ), 55. Klepiš.

Na ľade dvojnásobného držiteľa Gagarinovho pohára ním svoje mužstvo dostal do vedenia, napokon stratili Pražania dobre rozohratý zápas v záverečných sekundách riadneho hracieho času. Na prvé víťazstvo tak kmeňový hráč Bostonu Bruins stále čaká.
      
"Keď som videl, že Klepišom nahodený puk zostal pod betónom brankára, tak som si jeho bránku obišiel a snažil sa puk dotlačiť za jeho chrbát. Bol to taký silovejší gól, ale aj tie sa rátajú," uviedol po zápase pre klubový web slovenský obranca.
      
Podľa neho ich Kazaň neprekvapila. "Hrali tak, ako sme čakali. Sú silní na puku, majú výborné individuality, celkove je to veľmi kvalitné mužstvo. Je pravda, že veľa tých príležitostí čo mali, sme im ponúkli sami a v druhej tretine nás zatlačili. Veľké pozitívum bolo, že sme dokázali vyrovnať a je škoda toho gólu tesne pred koncom. To by sa stať nemalo," sklamane konštatoval Zdeno Chára.
      
Zdôraznil, že je škoda, že niektorý z tých vyrovnaných zápasov nedotiahli do bodového zisku. "To je sklamanie. Na druhej strane hlavy vešať nemôžeme, ale musíme sa snažiť čo najskôr vyhrať."
      
Na otázku aké je jeho porovnanie KHL a NHL, zareagoval: "Je tu iný systém. Všetko je iné, od cestovania, po rytmus zápasov. Ja som ale mal informácie, čakal som to a snažím sa čo najskôr aklimatizovať a stať sa súčasťou tímu. Cítim sa veľmi dobre a verím, že už skoro začneme vyhrávať zápasy."

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára