pondelok 22. októbra 2012

Pavol Demitra v Sieni slávy Medzinárodnej hokejbalovej federácie


Pavol Demitra sa stal in memoriam novým členom Siene slávy Medzinárodnej hokejbalovej federácie (ISBHF). Do dvorany slávy ho uviedli počas nedávnych majstrovstiev sveta veteránov v Plzni.

Už zosnulý Pavol Demitra okrem hokejovej kariéry bol aj úspešným hokejbalistom. V roku 1999 sa vo Zvolene stal so slovenskou reprezentáciou majstrom sveta, tri roky predtým získal na šampionáte bronz. 

Demitra tragicky zahynul pri páde lietadla s hokejistami Lokomotivu Jaroslavľ 7. septembra 2011. Nešťastie, pri ktorom bezprostredne po vzlietnutí stroja z letiska Tunošna zahynulo 43 ľudí, zapríčinil podľa oficiálnych záverov okrem iného chybný postup neskúsených pilotov.

V najbližšom čase novozvolený prezident Slovenskej hokejbalovej únie Jozef Stümpel spoločne s generálnym sekretárom únie Róbertom Košťálom a zástupcom Trenčianskej hokejbalovej únie Róbertom Kadlecajom odovzdajú pamätnú plaketu o uvedení do dvorany slávy.

Súčasná opora tímu hokejovej Tipsport extraligy HK Nitra vo funkcii nahradila Jaroslava Melíška, ktorý odstúpil ešte 15. júna. O novom prezidentovi rozhodli delegáti víkendovej Rady SHbÚ. Informuje o tom web Tophbl.sk. 

Stümpel sa okrem hokeja aktívne venuje aj hokejbalu. V roku 1999 sa stal v tomto športe majstrom sveta. Je to jediný slovenský svetový hokejbalový titul v histórii. V Nitre je po 40-ročnom bývalom útočníkovi klubov NHL Boston Bruins, Los Angeles Kings a Florida Panthers pomenovaný aj turnaj Stümpel Cup. 

Mnohonásobný slovenský reprezentant zároveň prebral spolu s Jergušom Bačom aj záštitu nad každoročne organizovanou súťažou pre žiakov základných a stredných škôl Streethockey školská liga. Slovenská hokejbalová únia ostáva aj naďalej členom Medzinárodnej hokejbalovej federácie (ISBHF). 

Členovia Rady SHbÚ zároveň rozhodli o tom, že nepodporia aktivity novej svetovej organizácie WBHF. Slovenská reprezentácia sa tak predstaví 2. až 9. júna 2013 na majstrovstvách sveta ISBHF v kanadskom meste St. John´s. Na rovnakom mieste budú obhajovať od 4. do 9. júna 2013 titul z Bratislavy aj slovenské ženy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára