sobota 28. januára 2012

Chára súťaži o najtvrdšiu strelu.


Počas All-Stars víkendu NHL v kanadskej Ottawe sa prezentujú svojimi hokejovými schopnosťami aj traja elitní slovenskí hokejisti - Zdeno Chára (Boston Bruins), Marián Gáborík (New York Rangers) a Marián Hossa (Chicago Blackhawks).
Všetci Slováci sa predstavia v dvoch disciplínach zručnosti, v ktorých budú súperiť s hviezdami výberu Švéda Daniela Alfredssona.  
Kapitán tímu Chára bude súťažiť o najtvrdšiu strelu a v strele bez prípravy z prvej. Jazdca Gáboríka čaká zasa streľba na cieľ a v súťaži zručnosti bude štartovať v samostatných nájazdoch K.O. systémom. Jastrab Hossa sa bude snažiť presadiť v kategórii o najrýchlejšieho hráča NHL, ale slovo dostane aj pri súťaži o najpresnejšiu strelu.
Vedenie NHL zmenilo formát All-Stars zápasu v minulej sezóne, keď súboj výberov Východnej a Západnej konferencie nahradila stretnutím dvoch tímov, ktorých kapitáni si volia hráčov z hokejistov vybraných na základe hlasovania fanúšikov a vedenia súťaže. Samotný prestížny zápas sa uskutoční v noci zo soboty na nedeľu.     
V prestížnom víkende All-Stars sa nepredstaví určite azda najväčšia hviezda súčasnej NHL Sidney Crosby z Pittsburghu Penguins. Kapitán tučniakov už druhý rok v rade bojuje z následkami otrasu mozgu. V zápase hviezd nebude tentoraz zabávať kolísku hokeja ani ruský snajper Alexander Ovečkin. Líder Washingtonu Capitals dostal  od vedenia súťaže čerstvý trest za úmyselné zranenie pri mantineli, na čo kanonier Caps reagoval bojkotom stretutia All-Stars.
Zdroj: TASR+nhl.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára