streda 11. januára 2012

Chára: "Marchandov dištanc našu tvrdú hru nezmení"


Slovenský kapitán zámorského hokejového klubu Boston Bruins Zdeno Chára pre tamojšie médiá vyhlásil, že ani 5-zápasový dištanc spoluhráča Brada Marchanda nič nezmení na tvrdej hre "medveďov".
Dvadsaťtriročný krídelník si "vykoledoval" trest za nedovolený zákrok na obrancu Vancouveru Samiho Sala. Incident sa odohral v závere druhej tretiny súboja finalistov minuloročného play off, keď Marchand podrazil Salovi kolená pri mantineli a automaticky dostal od rozhodcov trest do konca stretnutia. Chára vyhlásil, že rozhodnutie vedenia súťaže treba akceptovať, no podľa neho nebude mať vplyv na spôsob hry mužstva. "Trest je daný, treba ísť ďalej. Vieme, že tvrdosť je súčasťou nášho herného štýlu a preto aj naďalej budeme hrať tvrdo. To sa nezmení," povedal. 
Keďže v záznamoch disciplinárky profiligy figuruje Marchand ako "recidivista", aj v dôsledku marcového prehrešku príde o vyše 150.000 dolárov. Viac než peniaze však hráča mrzí dĺžka trestu. "Samozrejme som trocha sklamaný. Nečakal som, že to bude až toľko zápasov. Verdikt nezmením, ale aj naďalej budem hrať tvrdo. Musím chrániť aj sám seba, každý to robí. Svoj spôsob hry meniť nebudem," vyhlásil. 
Hráča sa zastal aj prezident Bostonu Cam Neely, podľa ktorého Marchand konal inštinktívne a nie so zámerom zraniť súperovho zadáka. "Nepovažujem Brada za zákerného hokejistu, ktorý je schopný ísť do súboja s úmyslom zraniť hráča. Podľa mňa konal inštinktívne, chcel sa jednoducho vyhnúť stretu s rozbehnutým protihráčom," skonštatoval Neely.
Zdroj: TASR+SITA
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára