štvrtok 14. marca 2013

Nový herný systém v NHL je oficiálne schválený


Rada guvernérov NHL schválila plán na nové rozdelenie ligy, ktorý minulý týždeň predložilo vedenie NHL. Od nasledujúcej sezóny sa tak bude hrať podľa nového formátu ktorý bude zahŕňať štyri divízie a nové nasadzovanie do play off.
NHL aj hráčska asociácia NHLPA tak dosiahli cieľ preskupiť kluby do geograficky lepšie vyhovujúcich konferencií. V západnej bude hrať 14, vo východnej 16 mužstiev.
Detroit Red Wings a Columbus Blue Jackets sa posunuli do Východnej konferencie, aby hrali väčšinu zápasov v rovnakom časovom pásme. Naopak Winnipeg Jets sa presunú do Západnej konferencie, kam zemepisne patria. Dallas Stars zostávajú na Západe, ale presúvajú sa k ďalším piatim mužstvám z rovnakého časového pásma.
2013-14 realignment plan
Play off bude naďalej hrať 16 celkov (po ôsmich z každej konferencie), bude ale postavené na ich príslušnosti do divízií a zohľadní aj tzv. divokú kartu. Do play off postúpia najlepšie tri tímy z každej divízie (celkom 12) a po dvoch mužstvách z každej konferencie s najvyšším počtom bodov bez ohľadu na divízie.
Systém divokých kariet potom spáruje dvoch víťazov divízií s najvyšším počtom bodov s držiteľmi divokej karty s najnižším a druhým najnižším počtom bodov. Víťazi divízneho finále sa potom stretnú vo finále konferencií, víťazi konferencií v play off budú hrať finále Stanley Cupu.
Do divízie B (Západ) budú patriť Chicago BlackhawksColorado AvalancheDallas StarsMinnesota WildNashville Predators, St. Louis Blues a Winnipeg Jets.
V divízii C (Východ) budú štyri kluby pôvodnej šestky (Original Six): Boston BruinsDetroit Red WingsMontreal Canadiens a Toronto Maple Leafs. A s nimi Buffalo SabresFlorida Panthers,Ottawa Senators a Tampa Bay Lightning.
Každý tím si v novom systéme zahrá vo všetkých arénach NHL minimálne raz za sezónu.
Odbory NHLPA súhlasili s tým, aby sa podľa nového systému hralo aspoň tri sezóny, teda do ročníku 2015-16.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára