pondelok 11. marca 2013

„Medveď“ Zdeno Chára favoritom na zisk Norrisovej trofeje!

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára je po polovici skrátenej sezóny NHL najväčším favoritom na zisk ocenenia pre najlepšieho obrancu - Norrisovej trofeje. 
Kapitán tímu Boston Bruins sa v skrátenom ročníku prezentuje veľmi dobrými výkonmi. 
Pravidelne nastupuje proti najlepším hráčom súpera a podľa nhl.com je asi najužitočnejším obrancom súťaže. 

Chárova sila a schopnosť dobre korčuľovať napriek jeho mohutnej postave mu dáva výhodu, akú nemá žiadny iný hráč," charakterizoval 35-ročného kapitána Bostonu redaktor Corey Masisak z portálu nhl.com. "Je garanciou bezpečnosti pre trénera Claudea Juliena. V prípade potreby je schopný odohrať 30 minút za zápas, čo dáva koučovi súperovho tímu minimálnu šancu, aby jeho hráči uspeli v súboji so Zdenom."

„Medveď“ Zdeno Chára favoritom na zisk Norrisovej trofeje!

Masisak pripomína, že keď bol Chára na ľade, Bruins strelili 23 gólov a inkasovali iba jedenásť. Pritom kapitán víťazov Stanleyho pohára z roku 2011 pravidelne nastupuje proti najlepším hráčom súperovho mužstva. Podľa stránky Behind The Net iba Dion Phaneuf z Toronta čelil na hracej ploche kvalitnejším protihráčom než trenčiansky rodák, ktorý je v tejto štatistike na druhom mieste.
      
"Chára hrá v priemere 24 minút za zápas, pričom nastupuje vo všetkých herných situáciách. Ak by niečo mohlo limitovať jeho šance na zisk Norrisovej trofeje, tak je to produktivita. Iba Rod Langway dokázal v minulosti vybojovať toto ocenenie s takým nízkym bodovým priemerom," napísal Masisak z nhl.com. Dvestopäť cm vysoký a 118 kg vážiaci bek strelil v 22 dueloch sezóny štyri góly, ku ktorým pridal päť asistencií. V kolónke +/- sa mu vyníma dvanásť plusiek.
      
Chára získal Norris Trophy v sezóne 2008/2009 a okrem toho bol ešte štyrikrát jej finalistom. Vlani skončil v hlasovaní tretí za víťazom Erikom Karlssonom z Ottawy a druhým Sheom Weberom z Nashvillu. Podľa oficiálneho portálu NHL sú Chárovými najvážnejšími konkurentmi v boji o tohtoročnú Norrisovu trofej švédsky reprezentant Oliver Ekman-Larsson z Phoenixu a Kanaďan Kris Letang z Pittsburghu.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára