nedeľa 11. decembra 2011

Boston opäť víťazne. Zdeno sa zranil.


Columbus - Boston 3:5 (2:2, 1:1, 0:2)

Góly: 6. Nash (Prospal, Wisniewski), 12. J. Carter (Brassard, Wisniewski), 37. Umberger (Pahlsson, MacKenzie) - 19. Corvo (Lucic, Krejčí), 20. Horton (Lucic, A. Ference), 21. CHÁRA (Lucic, Krejčí), 47. Corvo (D. Seidenberg, Seguin), 60. Kelly (P. Bergeron, Marchand)
   

Boston Bruins síce dokázal zmazať ešte v prvej tretine dvojgólový deficit vColumbuse a výhrou 5:3 prerušiť dvojzápasovú sériu prehier, ale prišiel o kapitána Zdena Cháru. Opora Bruins odstúpila z duelu v druhej tretine a už sa nevrátila na ľad. "Čakajú ho ešte niektoré vyšetrenia. Nepoznám vážnosť jeho zranenia,“ povedal tréner Bruins Claude Julien. Chára odohral v zápase 13:27 min a v úvode druhej dvadsaťminútovky strelil gól. K obratu pomohol prvými dvoma gólmi sezóny Joe Corvo. "Musím oceniť hru tímu. Do tretej tretiny sme vstupovali za stavu 3:3 a bez Cháru, mužstvo sa však zomklo a vyhralo,“ uviedol Julien.

Boston Bruins síce dokázal zmazať dvojgólový deficit v sobotňajšom zápase zámorskej hokejovej NHL v Columbuse a výhrou 5:3 prerušiť dvojzápasovú sériu prehier, ale prišiel o kapitána Zdena Cháru, čo je pre tím veľká strata. 
Opora Bruins odstúpila z duelu v druhej tretine a už sa na ľad nevrátila. Podrobnosti o zranení nie sú známe, malo by ísť o problémy s nohou. Ako informujú zámorské médiá, Chára po zápase chodil bez viditeľnejších problémov.


Chára sa pravdepodobne zranil po kontakte s útočníkom Antoinom Vermettom necelých šesť minút pred koncom druhej tretine. Slovenský obranca dostal úder do ľavého kolena a spadol na ľad. Na lavičku sa vrátil po vlastných a následne odišiel do šatne. Dovtedy odohral v zápase 13:27 min a v úvode druhej dvadsaťminútovky strelil gól. 

"Na ďalší deň sa podrobí vyšetreniam a budeme vedieť, či je to len niečo menšie alebo ide o niečo seriózne,“ doplnil pre NESN Julien.

Chára je s 19 bodmi (6+13) najproduktívnejším obrancom Bruins, na svojom konte má 18 plusových bodov. V klube je najvyťažovanejším hráčom, víťaz Norrisovej trofeje 2009 pre najlepšieho obrancu odohral do soboty v priemere 25:13 min v každom zápase.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára