pondelok 17. decembra 2012

Zdeno Chára: „Už sa kvôli výluke v NHL nevzrušujem“

Zdeno Chára: „Už sa kvôli výluke v NHL nevzrušujem“Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára rezignoval a prestal podrobne sledovať dianie v zámorskej NHL.
Kapitán Bostonu Bruins ešte v septembri dúfal, že lockout bude krátky a súťaž sa čoskoro opätovne rozbehne, jeho nádeje na skoré ukončenie sporu však vyprchali.
      
V pondelok uplynul 92. deň lockoutu. Konflikt medzi majiteľmi klubov a hráčmi sa dostal do bodu, keď strany nielenže nevedia nájsť spoločnú reč ohľadne podoby novej kolektívnej zmluvy, ale namiesto dialógu dokonca začali hľadať bočné uličky. 

Hráčska asociácia necháva hlasovať svojich členov o decertifikácii únie, na čo vedenie NHL zareagovalo sťažnosťou na Národnom pracovnom úrade, keďže podľa ligových predstaviteľov odborári nerokujú s dobrou snahou o dohodu. 
      
"Dostalo sa to do bodu, keď prestávam byť frustrovaný. Už ma nevzrušujú správy z rokovaní, už len čakám na konečné rozhodnutie," priznal pre rantsports.com Zdeno Chára, ktorý už stratil ilúzie o skorom vyriešení sporu. 

"Vždy keď som sa po nejakej schôdzke nadchol, na druhý deň sme urobili krok späť a prišlo vytriezvenie a frustrácia. Snažil som sa myslieť pozitívne. Prišli dobré správy, vyzeralo to nádejne a potom bum - o dva dni neskôr sa situácia otočila," povedal robustný hokejista, ktorý počas výluky zamieril do pražského Leva, s ktorým hrá v nadnárodnej KHL.
      
Kolísavý charakter mali rokovania na začiatku decembra. Vtedy si mnoho ľudí myslelo, že východisko z patového stavu je blízko. Rozhovory sa nakoniec skončili krachom. Komisár profiligy Gary Bettman následne vyhlásil, že sa cítil, akoby sa vozil na emocionálnom kolotoči. Chára mal rovnaké dojmy. 

"S pocitmi je to presne ako na húsenkovej dráhe. Chvíľami ste hore, chvíľami dole. Chcem zostať v tomto spore neutrálny. Uvidím, či sa ho podarí vyriešiť alebo nie," uviedol najvyšší muž NHL, ktorý sa za morom nevyhol ani otázkam týkajúcim sa jeho zákroku na Miroslava Šatana zo Slovana Bratislava v novembrovom zápase KHL. "Nerád by som sa k tejto téme ďalej vracal a zachádzal do detailov. Bolo to nešťastné," povedal pre denník Boston Herald.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára