štvrtok 10. januára 2013

Boston má podľa Zdena Cháru veľké plus

Kapitán klubu zámorskej hokejovej NHL Boston Bruins Zdeno Chára považuje za veľké plus v prospech jeho mužstva pred skrátenou sezónou, že väčšina hráčov "medveďov" počas výluky v profilige neoddychovala, ale si našla dočasné pôsobisko.

Až dvanásť hokejistov z Bostonu absolvovalo prvú polovicu sezóny 2012/2013 v Európe, ďalší si našli kluby v nižších súťažiach v Severnej Amerike. Najvyšší hráč NHL nastúpil na 25 duelov Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) za HC Lev Praha. "Boli sme jedným z klubov, ktorého väčšina hokejistov hrala. Niektoré mužstvá nemali ani polovicu počtu našich hráčov v zápasovom rytme. Môže to byť naša výhoda, ale nemusí. Uvidíme," povedal Chára v rozhovore pre Boston Herald. 
Podľa dlhoročného lídra Bruins bude skrátená sezóna so 48 duelmi v základnej časti veľmi náročná. "Určite to bude pre každého veľká výzva. Po zverejnení rozpisu duelov si musíme sadnúť a prerátať, koľko stretnutí nás čaká a aké budeme mať medzi nimi prestávky. Nemôžeme si dovoliť dlhšie výpadky," doplnil úradujúci víťaz ankety Zlatý puk. 
Zdeno Chára zámorským čitateľom priblížil aj svoje dojmy z KHL. "Hrajú v nej technicky zdatní hokejisti. Majú veľmi dobré korčuľovanie aj prácu s hokejkou. Podľa môjho názoru je to po fyzickej stránke trochu menej náročná súťaž ako NHL. Každý zápas v tejto súťaži je odlišný. Raz je potrebné sústrediť sa na obranu, inokedy vo vysokom tempe odohrať celý duel," poznamenal 35-ročný slovenský hokejový obranca, ktorý v stredu trénoval na ľade Boston University.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára