pondelok 21. mája 2012

Laco najlepším brankárom a Chára najlepším obrancom turnaja

Brankár Ján Laco a obranca Zdeno Chára sa stali najlepšími na svojich postoch na 76. majstrovstvách sveta v hokeji v Helsinkách a v Štokholme. Rozhodol o tom direktoriát turnaja.
Laco najlepším brankárom a Chára najlepším obrancom turnaja
Laco najlepším brankárom a Chára najlepším obrancom turnaja
Ján Laco je prvým gólmanom slovenskej reprezentácie a Zdeno Chára prvým obrancom zo SR v histórii, ktorí sa stali najlepšími na svojich postoch. 

Za najlepšieho útočníka určilo vedenie tohto podujatia Rusa Jevgenija Malkina. Doteraz jediným slovenským reprezentantom, ktorý získal ocenenie tohto typu, bol Miroslav Šatan, ktorého vyhlásili v roku 2000 za najlepšieho útočníka.

 Laco a Chára sa dostali aj do All-Star tímu majstrovstiev sveta 2012 v Helsinkách a v Štokholme. Rozhodli o tom akreditovaní novinári. Pre brankára Laca je to premiérová účasť v elitnej šestke MS, Chára v nej bol ako dosiaľ posledný Slovák, a to v roku 2004 na šampionáte v Prahe a v Ostrave.
   
Spoločne s oporami slovenskej defenzívy sa do najlepšej formácie turnaja dostali aj obranca Iľja Nikulin z Ruska a útočníci Jevgenij Malkin z Ruska, Patrick Thoresen z Nórska a Henrik Zetterberg zo Švédska. Rus Jevgenij Malkin sa stal zároveň najužitočnejším hráčom svetového šampionátu 2012.
Najlepší hráči MS 2012
Najlepší brankár: Ján LACO (SR)
Najlepší obranca: Zdeno CHÁRA (SR)
Najlepší útočník: Jevgenij Malkin (Rus.)
All-Star MS 2012
Brankár: Ján LACO (SR)
Obrancovia: Zdeno CHÁRA (SR), Iľja Nikulin (Rus.)
Útočníci: Jevgenij Malkin (Rus.), Patrick Thoresen (Nór.), Henrik Zetterberg (Švéd.)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára