piatok 26. augusta 2011

Zdeno Chára podporil Cígerovu hokejovú školu .


Pri príležitosti otvorenia Hokejovej školy Zdena Cígera sa v piatok v areáli Hotela 21 v Bratislave uskutočnil exhibičný zápas hráčov pôsobiacich v NHL so Slovanom.

 
Škola je určená talentovaným deťom z detských domovov a sociálne slabších rodín, ktoré v nej nájdu bezplatné zázemie pre svoj hokejový rast.
 
Bývalý dlhoročný reprezentant sa podľa vlastných slov už dlhší čas zaoberal myšlienkou urobiť niečo pre deti, ktorých rodičia nemajú potrebné finančné prostriedky na ich ďalší rozvoj. "V spolupráci s Nadáciou Poštovej banky som sa rozhodol dať šancu šikovným mladým športovcom so zápalom pre hokej. Chcem podporiť výchovu novej športovej generácie, ktorú Slovensko tak veľmi potrebuje," uviedol.
 
Podľa Cígera je dôležité, aby si mladí hokejisti čím skôr vybudovali správny životný štýl. Hokejová škola je preto určená deťom vo veku od 8 do 10 rokov. Popri kompletnom hokejovom výstroji budú mať k dispozícii ihrisko so syntetickým ľadom, ktoré vďaka použitým technológiám možno využiť počas celého roka. Projekt má dlhodobý charakter, v prvom roku by sa doň malo zapojiť 24 uchádzačov. "Deti budem osobne trénovať každý deň. Naším cieľom je nájsť medzi nimi talenty, ktoré by sme následne posunuli, resp. odporučili do hokejových klubov," vysvetlil.
 
Na akcii sa v drese výberu, vedeného Cígerom, predstavili Zdeno Chára, Ľubomír Višňovský, Róbert Petrovický, Rastislav Pavlikovský, Igor Liba a Sasu Hovi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára