nedeľa 12. júna 2011

Zdeno Chára vyzýva Boston: „Musíme hrať tvrdo do tela!“


Kapitán hokejistov klubu zámorskej NHL Boston Bruins Zdeno Chára chce, aby sa jeho spoluhráči v šiestom finálovom dueli Stanleyho pohára proti Vancouveru Canucks vrátili k fyzickému spôsobu hry.
Bruins po piatkovej prehre vo Vancouveri prehrávajú v sérii 2:3 na zápasy. Na ľade Canucks dvakrát z troch duelov nedali ani gól (0:1) a raz prehrali v predĺžení 2:3. V dvoch domácich dueloch však rozstrieľali súpera celkovým skóre 12:1. "V treťom a štvrtom zápase série sme hrali veľmi dobre a rovnako musíme hrať i v šiestom dueli,"cituje Cháru denník Boston Herald."Koncentrujeme sa na šiesty duel. Je to pre nás najdôležitejší zápas."
      
Chára verí, že Bruins zopakujú pri hrozbe konečného vyradenia úspešné výsledky zo siedmich zápasov z domáceho ľadu proti Montrealu Canadiens i Tampe Bay Lightning. "Každý zápas je iný. Samozrejme, že k nemu musíme pristupovať spôsobom, že nám ide o všetko," dodal Chára. "Je to pre nás najdôležitejší duel v tejto sezóne i play off a musíme dať do toho všetko. Pri každom striedaní musíme ísť na doraz."
      
V štyroch z piatich duelov sa nepresadil prvý útok Canucks s Henrikom a Danielom Sedinom a Alexom Burrowsom. Jedine pri víťazstve v predĺžení nazbieral Burrows tri body (2+1) a Daniel Sedin dal svoj jediný gól v tejto sérii. Sedinov útok hráva i v presilovkách, no doteraz proti Bruins využil kanadský tém iba jednu z 25 príležitostí.

"Ako som povedal pred začiatkom finále, nesmieme im dávať priestor a o to sa snažím," konštatoval slovenský obranca, ktorého sklamalo, že Bruins neprodukovali v piatom zápase finále fyzickú hru, ktorá ich na vlastnom ľade zdobí a súpera ňou ničia. 

Pri víťazstve 8:1 v treťom dueli bol pomer bodyčekov 40:31 v ich prospech. V piatom dueli bol v bodyčekoch úspešnejší Vancouver (47:27). "Je veľmi dôležité hrať do tela. Poznáme zloženie nášho tímu a aké sú naše prednosti," uzavrel Chára. "Musíme sa k tomu vrátiť."

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára