štvrtok 2. júna 2011

Zdeno Chara po prvom finalovom zápase.

Slovák Zdeno Chára v úvodnom zápase finále o Stanley Cup odohral na ľade viac ako dvadsaťosem minút, kapitán „medveďov“ bol na ľade pri presilovke, oslabení, ale aj v poslednej minúte pri góle súpera, ktorý padol len 19 sekúnd pred koncom tretej tretiny a keďže bol jediný, rozhodol úvodný zápas. Viac povedal pre portálnhl.com.

Myslíš si, že Boston zlepšil hru pri presilovkách?
 
"Myslím, že áno. Podľa mňa sme mali dobrý pohyb s pukom. Mali sme nejaké dobré šance ako aj strely na bránu. Musíme však nájsť spôsob, ako dostať puk do brány."
 
Aký bol podľa teba priebeh tohto zápasu?
 
"Neviem či sme súperovi neúmyselne poskytli puk, no isté je, že Vancouver ľahko prešiel našou obranou. Je to nešťastie. Bol to skutočne vyrovnaný zápas. Dlho sme bojovali a vyzeralo to, že sa bude predlžovať...Bolo to naozaj tesné. Hocijaká časť zo 60-minútového zápasu môže byť rozhodujúca. Je to však nešťastie, keď sa niečo také stane počas poslednej minúty hry..."
 
Ako sa od tohto zápasu chcete odraziť?
 
"Prípravou sa zameriame na ďalší zápas..."
 
Išiel si po prihrávke na rozhodujúci gól...
 
"Bol som si istý, že bude strieľať. Bol blízko a pekne sa dostal dopredu. Skĺzol som k ľadu, aby nemohol  vystreliť, no on prihral ..."
 
Podľa teba si reagoval správne?
 
"Pri danej situácii nemáte veľa času na premýśľanie. Valil sa na mňa v plnej rýchlosti.. Bol to zápas, kde sa snažíte reagovať najlepšie ako viete. Okrem strely predviedol peknú hru."
 
Ak nerátame posledné sekundy zápasu, bol to zápas aký si očakával?
 
"Bol to naozaj vyrovnaný súboj – veľmi vyrovnaný. Obe strany mal pri presilovke výhodu o dvoch hráčov, no ani jedna z nich ju nevyužila.  Skvelé šance pri presilovkách, veľa súbojov – bol to skvelý zápas."

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára