sobota 28. decembra 2013

Ottawa vrátila Bostonu prehru. Zdeno nehral.

Chára je zranený

Zdeno Chára pre bližšie nešpecifikovaný zdravotný problém chýbal v zostave Bostonu na ľade Ottawy a favorizovaní hostia prehrali 3:4.
"V sobotu ráno sme zistili, že nebude môcť hrať," povedal na adresu Cháru tréner Bostonu Claude Julien pre server NHL. Chárova absencia by však nemala trvať dlho, lebo Bruins ho nezaradili medzi zranených hráčov. Ottawa odplatila Bostonu hladkú prehru 0:5 z piatka. Jej víťazný gól strelil Bobby Ryan, ktorý je už pre neho osemnásty v sezóne.
"Keď prehráte zápas takto jednoznačne a máte šancu na revanš hneď na ďalší deň, je treba to využiť. Psychicky to veľmi pomáha,“ vyjadril sa Ryan. Na strane Bostonu bol raz strelecky úspešný 36-ročný veterán Jarome Iginla, pre ktorého to bol 542. gól kariéry. Dostal sa ním na 29. miesto historického poradia strelcov NHL, keď preskočil slovenského rodáka Stana Mikitu.
Iginla dosiahol v zápase ešte jeden gól, ale ten rozhodca v 50. min za stavu 3:3 po zhliadnutí videa neuznal. Rodák z Edmontonu do puku zreteľne kopol ľavou korčuľou, a tak ho dostal za chrbát Craiga Andersona. "Ten puk letel príliš vysoko a razantne na to, že to nemal byť zámer," komentoval situáciu brankár Ottawy Anderson pre nhl.com.

OTTAWA - BOSTON 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Góly: 8. Wiercioch (Ceci, Conacher), 15. Conacher (Turris, Ceci), 21. Z. Smith (Condra), 56. Ryan - 13. Paille, 34. Iginla (Lucic, Krejčí), 47. Warsofsky (Boychuk, Bergeron). Brankári: Anderson - Rask (21. Ch. Johnson), strely na bránku: 30:32.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára