pondelok 12. marca 2012

Pittsburgh zdolal Boston 5:2

Pittsburgh Penguins     5:2     Boston Bruins     (3:0,1:2,1:0)
góly: 4.A.Asham (B. Lovejoy,C. Adams), 8.M.Niskanen (J. Neal,E. Malkin), 19.J.Neal (E.Malkin), 25.C.Kunitz (J. Neal,E. Malkin), 57.P.Dupuis (J. Staal,D. Engelland) - 22. a 30.D.Krejči (M. Lucic,T. Seguin)
Slovenský obranca a kapitán Bostonu, Zdeno Chára strávil na ľade takmer dvadsaťsedem-minút, počas súboja nebodoval a do štatistík si pripísal  tri mínusové body, jeden dvojminútový trest a dve strely na bránu súpera. V drese tučniakov obstaral víťazný gól a dve asistencie James Neal, do zoznamu gólových strelcov sa zapísali aj Chris Kunitz, Arron Asham, Pascal Dupis a Matt Niskanen. Rus Jevgenij Malkin sa blysol tromi asistenciami a dostal sa vďaka 84 bodom do čela kanadského bodvania celej súťaže pred Stevena Stamkosa z Tampa Bay, ktorý na centra Penguins stráca dva body. 
V tíme obhajcu trofeje sa snažil dvoma gólmi vzdorovať český forvard David Krejčí. Pittsburgh ťahá druhú najúspešnejšiu šnúru v sezóne, v novembri dokázali vyhrať za sebou desať duelov.
Tučniaci sa však aj v nedeľu museli zaobísť bez svojoho lídra Sidneyho Crosbyho, ktorý trpí na následky otrasu mozgu. Kanadský útočník sa vráti na ľad v najlepšom prípade až vo štvrtok v súboji s NY Rangers. "Ešte je to pre mňa priskoro," povedal Crosby na margo svojho možného nasadenia už proti tímu kapitána Cháru. "Musím mať najskôr úplnú istotu, že som pripravený," uzavrel Crosby, ktorý za uplynulých štrnásť mesiacov odohral iba osem duelov, pričom momentálne pauzuje od 5. decembra.
Brankár Bostonu Tim Thomas vydržal v bráne len úvodných dvadsať minút, z desiatich striel inkasoval tri góly a v druhej tretine tak v bráne 'medveďov' nastúpil Marty Turco, ktorý v súboji čelil dvadsiatim-dvom strelám a inkasoval dva góly. V brané domácich zažiaril Marc Andre Fleury, ktorý zastavil tridsať-štyri striel a inkasoval dva góly (úspešnosť zákrokov 94.4%). Fleury zaznamenal už svoje ôsme víťazstvo v rade.
Prvou hviezdou zápasu sa stal ľavý krídelník Pittsburghu James Neal (1+2, štyri strely na bránu, plusový bod), druhou center Pittsburghu Jevegnij Malkin (0+3, štyri strely na bránu, plusový bod) a treťou center Bostonu David Krejčí (2+0, päť striel na bránu).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára