streda 28. marca 2012

Boston ocenil tisíckara Cháru, ten potom zahviezdil

Slovenský obranca Zdeno Chára bol ústrednou postavou utorňajšieho zápasu zámorskej NHL medzi jeho Bostonom Bruins a Tampou Bay Lightning.
Pred samotným duelom si klub uctil jeho 1000. zápas v profilige oslavnou ceremóniou a po víťazstve 5:2, ku ktorému Chára prispel troma asistenciami, nemali pochvalné vyjadrenia na jeho adresu konca kraja.
    
Kapitán úradujúceho víťaza Stanleyho pohára bol pri prvých troch góloch svojho tímu a jasne tak deklaroval, že ani špeciálna pozornosť, ktorá sa mu dostala, ho nevyviedla z miery. "Ceremónia a uznanie ma samozrejme veľmi potešili. Hneď po skončení slávnosti som sa však opäť sústredil na zápas, aby som bol pripravený," citovala najvyššieho hráča v histórii profiligy agentúra AP.

"Všetko riešil jednoducho, efektívne a navyše bol pevný ako skala. Bol to preňho výnimočný večer a tak si chcel byť istý, že všetko, čo urobí, bude dobré a pozitívne," uviedol na Chárovu adresu tréner "medveďov" Claude Julien a útočník Brian Rolston dodal, že Chára je najťažší súper, proti akému sa dá v NHL hrať.
Tridsaťpäťročný zadák odohral 1000. zápas v sobotu, keď jeho tím zvíťazil na ľade Los Angeles Kings 4:2 a svoj míľnik gólovo oslávil pri nedeľňajšom  triumfe 3:2 nad Anaheimom Ducks. Z doterajších 1002 duelov si Chára obliekol dres Bostonu v 472 stretnutiach. V súboji s "bleskami" strávil na ľade vyše 24 minút, šesťkrát ohrozil súperovho brankára a okrem troch asistencií zaznamenal aj tri plusové body. Po stretnutí mu zložil poklonu aj tréner hostí Guy Boucher.
"Bol to Chárov večer. Práve on bol strojcom prvých dvoch gólov Bostonu, hral skutočne dobre. Svoj tím chválim za nasadenie, na striedačke ledva lapali po dychu. Prehrávali sme, museli sme to otvoriť, no inkasovali sme ďalšie góly," vyhlásil.
    
Boston ťahá trojzápasovú víťaznú šnúru, prvú od decembra, keď z posledných šiestich duelov vyhral päť. Deje sa tak po štyroch prehrách v rade, prvej takto negatívnej sérii za posledné dva roky. "Nebolo to nič príjemné, ale zdá sa, že opäť sme sa dostali na správnu koľaj. V tejto fáze sezóny je dôležité získať čo najviac bodov a predovšetkým hrať dobre, aby sme do play off vstúpili pripravení," citovala oficiálna stránka NHL Cháru.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára