utorok 24. mája 2011

Zdeno Chára po triumfe: „Bol to riadny boj“

Piaty duel finálovej série Východnej konferencie zámorskej NHL opäť naklonil misky váh na stranu Bostonuktorý zdolal Tampu 3:1 a vedie 3:2 na zápasy.
Víťazstvo Bruins za poriadne vydreté však označil aj kapitán domácich Zdeno Chára. Slovenský obranca si pripísal asistenciu a práve založenie gólovej akcie malo nakoniec pre jeho tím cenu zlata. Puk prestrčil k Patricovi Bergeronovi, ktorý presnou prihrávkou našiel Brada Marchanda a nováčik sa šiestou presnou strelou v play off postaral o víťazný gól duelu. Ďalší kľúčový moment prišiel v záverečnej časti, keď nadpozemským zákrokom brankár Tim Thomas zneškodnil obrovskú šancu Steva Downieho. 

"Bol to veľký zápas a riadny boj. Veľmi vyrovnané stretnutie. Opäť sme rýchlo prehrávali a museli sme drieť, aby nám aspoň niečo fungovalo. Nakoniec sme vyrovnali a išli do vedenia, no nebolo to ľahké." Podielu na rozhodujúcom góle sa Chára nebránil. "Naši hráči si strážili pozície pred súpermi a samozrejme aj Bergy zahral skvelú prihrávku. Marchand si to namieril smerom k bránke a dočkal sa odmeny."

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára