nedeľa 22. mája 2011

Chára je významným faktorom i keď neboduje

ámorské média a hokejoví odborníci sa zhodujú. Slovenský obranca v službách Bostonu Bruins Zdeno Chára je významným faktorom aj v tých zápasoch NHL, v ktorých neboduje. 
 
Chára nazbieral vo finálovej sérii play off Východnej konferencie proti Tampa Bay Lightning v troch doterajších dueloch len dva mínusové body. V posledných dvoch stretnutiach mal dokonca iba jednu strelu na bránu. 
 
"To, čo by sa však mohlo zdať ako dôvod na kritiku pre 'slabé čísla' a štatistiku, analyzujú hokejoví odborníci ako neoceniteľný prínos pre mužstvo. Chára je dokonca dôležitým faktorom aj v zápasoch, v ktorých nehrá práve najlepšie," konštatuje denník USA Today. 
 
"Keď hrávate v priemere okolo 30 minút na zápas, tak je zrejmé, že urobíte aj nejaké chyby. To sa stáva. Ale Zdeno a (Dennis) Seidenberg pre nás odvádzajú výborné služby. Keď sa pozriete na odohraté minúty, tak musíme byť spokojní,"reagoval tréner medveďov Claude Julien: "Ak chceme, aby hral 20 minút, tak to odohrá bez chybičky, ale mi ho radšej využívame takmer na polhodinu čistého času aj s tými chybami."
 
V treťom zápase finálovej série proti Lightning vyhrali Bruins 2:0 a Chára strávil na ľade 28 minút a 27 sekúnd. V tomto smere sa neočakáva zmena ani pred štvrtým duelom v sérii v noci na nedeľu.  "Myslím, že jeho výkon v treťom zápase patril k tým lepším v sérii. Ale samozrejme, že ľudia majú na Zdena Cháru vysoké nároky," uzavrel tému Julien.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára