pondelok 4. apríla 2011

Zdeno iba 4 zápasy od trofeje.




Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára sa po sobotňajšom zápase svojho Bostonu proti Atlante (3:2) prebojoval vďaka "pluske" za účasť na ľade pri góle v oslabení svojho spoluhráča Pailla na čelo bodovania NHL v +/- s plus 33 bodmi, keď o jeden bod predstihol dovtedajšieho lídra Tonyho Lydmana z Anaheimu.

Chárovmu Bostonu zostávajú do konca základnej časti ešte 4 zápasy, teda o jeden viac ako jeho najväčším prenasledovateľom Lydmanovi a Kevinovi Bieksovi (+31) z Vancouveru, čo však v tomto ukazovateli nemusí byť žiadna výhoda. Za vedúcou trojicou nasleduje ďalšie trio Chárových spoluhráčov - Nathan Horton (+31), Milan Lucic a Adam McQuaid (obaja +30). Posledným tridsaťbodovým je ďalší Slovák - bek Philadelphie Andrej Meszároš.

Tridsaťštyriročný trenčiansky rodák Zdeno Chára začínal svoju kariéru v NHL v tíme New Yorku Islanders s úplne opačnými číslami ako v súčasnosti. Sezóny 1999/2000 a 2000/01 skončil vždy s -27 bodmi. No v tej nasledujúcej po prestupe do Ottawy sa razom vyšvihol na +30 bodov. Jeho kariérnym maximom je výkon z ročníka 2003/04, kedy si ešte v drese "senátorov" pripísal +33 bodov, čo je rovnaká hodnota, akú má na konte aj teraz. "Medvede" cestujú v pondelok na newyorský Manhattan, v stredu a v sobotu hostia postupne Chárove bývalé kluby - "ostrovanov" z New Yorku a Ottawu a základnú časť zakončia v nedeľu v New Jersey. Posledná trojica súperov Bostonu už nemá šancu na postup do play-off. Zdeno Chára sa uchádza už o svoju druhú individuálnu trofej v NHL, pred dvoma rokmi sa tešil z Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu ligy. Práve na Norris Trophy v tejto sezóne útočí iný slovenský obranca Ľubomír Višňovský. Prvýkrát tak môže nastať situácia, že individuálnu trofej získajú v jednom ročníku dvaja Slováci.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára