streda 15. februára 2012

Lunquist vychytal Boston.

Balík deviatich nočných súbojov zámorskej NHL priniesol aj súboj Bostonu, ktorý na domácom ľade podľahol NY Rangers 3:0. Shutout v bráne 'rangerov' zaznamenal nik iný ako starý dobrý 'Hank' Lundqvist, ktorý sa stal prvou hviezdou zápasu...
Boston - New York Rangers 0:3 (0:2, 0:0, 0:1) 
Góly: 11. Callahan (Del Zotto, GÁBORÍK), 20. McDonagh, 43. Anisimov (Dubinsky, Stralman)


Hviezdny brankár 'rangerov' sa v súboji s 'medveďmi' nemohol sťažovať na nedostatok práce, čelil totiž 42 strelám súpera, no neinkasoval...Zámorské média si na Lundqvista posvietili najmä pri situácii z 13.minúty druhej tretiny za stavu 2:0 pre New York, pri ktorej najprv zastavil príklep kapitána Bostonu Zdena Cháru a aj následné dorážky jeho spoluhráčov...Pri neprehľadnej situácii začal víťazne dvíhať ruky Milan Lučič, jeho radosť bola  však predčasná. Rozhodca hru neprerušil a puk sa dostal opäť k Zdenovi Chárovi. Lundqvist sa ocitol na ľade chrbtom k slovenskému 'obrovi', bol takpovediac už sám sebou prekonaný, no Chára mu to napálil priamo do masky. Lundqvistova brána zostala nedobytná do konca zápasu a NY Rangers sa tak mohol zaslúžene tešiť z výhry 3:0.
"Nepochybne sme mohli toho urobiť viac pre 'testovanie' Lundqvista. Momentálne nie sme tým mužstvom z ktorého sršala tímová múdrosť...," nechal sa pre nhl.com počuť tréner Bostonu Claude Julien. 
"Bol odhodlaný neinkasovať. Bolo to vidieť. Išlo o zápas, v ktorom sme práve to potrebovali, pretože sme hrali nedbalo..Henrik bol fantastický. V obrane sme boli dobrí, mali sme pár výpadkov, vtedy nám však pomohol Hank. Myslím, že dnes by si zaslúžil aspoň šesť klobúkov," chválil svojho brankár tréner NY Rangers John Tortorella.
Kapitán Bostonu Zdeno Chára počas nočného súboja strávil na ľade takmer dvadsaťštyri minút, na bránu súpera vyslal šesť striel, pripísal si mínusový bod a odsedel si dvojminútový trest za zdržovanie zápasu. Útočník NY Rangers Marian Gaborík strávil na ľade približne sedemnásť a pol minúty, na bránu súpera vyslal tri strely, zaznamenal jednu asistenciu a pripísal si plusový bod.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára