štvrtok 16. februára 2012

Boston vyhral v Montreale .

Montreal - Boston 3:4 po predĺžení (0:1, 1:2, 2:0 - 0:1)
Góly: 22. Darche (Subban), 44. Pacioretty (Desharnais, E. Cole), 52. E. Cole - 18. Ference (Marchand), 26. Pouliot (Kelly, Peverley), 35. P. Bergeron (Seguin, CHÁRA), rozhodujúci sam. nájazd Seguin
Kapitán hokejistov Boston Briuns Zdeno Chára bol jediným Slovákom ktorý sa bodovo presadil v stredajších zápasoch kanadsko-americkej NHL.
Jednou asistenciou prispel k víťazstvu svojich "medveďov“ na ľade Montrealu 4:3 po samostatných nájazdoch. Najvyšší hráč najprestížnejšej a najkvalitnejšej hokejovej súťaže na svete strávil na ľade vyše 28 minút, bol však na ňom aj pri všetkých troch góloch domácich. Na konci prvej tretiny ho pri pokuse o bodyček zranil na tvári Čech Tomáš Plekanec. Chárova krv na ľade vyvolala jasot niektorých fanúšikov Canadiens, keďže kapitán Bostonu nie je v Bell Centre veľmi populárny. "Zranenia po zásahu hokejkou či pukom sú súčasťou hokeja. Sklamala ma však reakcia divákov, so športom to nemá nič spoločné. Medzi tímami môže byť čokoľvek, ale toto sa nerobí. Správanie fanúšikov však nemôžem ovplyvniť," reagoval Chára, ktorý po ošetrení v stretnutí pokračoval. Duel medzi dvoma veľkými rivalmi bol opäť plný nasadenia, fyzických kontaktov a osobných súbojov o puk. Bruins prišli v tretej tretine o dvojgólový náskok, napokon o výsledku rozhodol v rozstrele Tyler Seguin. Boston má v samostatných nájazdoch v tejto sezóne bilanciu 7 víťazstiev a 1 prehra, jeho brankár Tim Thomas čelil tejto situácii piatykrát v ročníku a ešte neprehral. "V rozstreloch som dosiahol pár úspechov, niekedy to však bolo aj o šťastí," povedal Thomas. Bruins vyhrali 23. zápas v rade, v ktorom viedli po dvoch tretinách.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára